Governo Phoenix Groot en klein Wauw
Lusitano Vrienden Nederland
De vereniging Lusitano Vrienden Nederland is opgericht in 1997 door een groepje zeer enthousiaste Lusitano bezitters en liefhebbers.
In de laatste vier jaar is het ledental in rap tempo gegroeid van ongeveer 35 naar 140 leden. Het stamboek van de volbloed Lusitano is ondergebracht bij de A.P.S.L. (Associação Portuguesa de Criadores do Cavalo Puro Sangue Lusitano) in Lissabon.
Om het jaar organiseert de vereniging een keuring met Portugese keurmeesters die de volbloed Lusitano’s keuren naar de kwaliteitsnormen van de A.P.S.L.
De vereniging geeft vier maal per jaar het tijdschrift REVISTA uit. Op verschillende manifestaties zijn de “Lusitano Vrienden” aanwezig met een informatiestand en het showteam. Verder worden er o.a. buitenritten, clinics en verenigingsdagen georganiseerd.
Contact
nmprs Lusitano Vrienden Nederland
Zuidwendingerweg 15
9663 AJ Nieuwe Pekela
tel: 06-38241023
E-mail: info@lusitanovrienden.com
Web: www.lusitanovrienden.comDeelnemende hengsten
Governo
Governo
Door de komst van deze schimmelhengst is er voor de fokker ook weer nieuw bloed in Nederland! Deze hengst zal zijn rustgevende invloed hebben op 'drukke' merries.
Lees meer>>
Phoenix
Phoenix
Deze zuivere Andrade hengst, geboren in Portuga, is op 4-jarige leeftijd naar Nederland gekomen. Nu is Phoenix een aansprekende hengst die in de Z1 wordt uitgebracht.
Lees meer>>
Ultramar
Ultramar
Dit is een uitzonderlijke kwaliteitshengst.
Hij zal in veel gevallen zijn diepzwarte kleur vererven. Ultramar is in 2008 goedgekeurd voor de dekdienst als beste hengst van dat jaar, tevens won hij toen .... Lees meer>>