Uno Eros Minipaardje Veulen Minipaardje
Europees stamboek Amerikaanse Miniatuurpaard
Wij hebben het genoegen u mede te mogen delen, dat er een paardenstamboek is opgericht voor het Amerikaanse Miniatuurpaard, wij zijn erkend door het PVE en de eerste EUSAM paspoorten zijn reeds uitgegeven.
Haar naam: EUSAM: Europees stamboek Amerikaanse Miniatuurpaard
De belangen van het Amerikaanse Miniatuurpaard worden op deze manier het beste behartigd en het ras wordt zuiver gehouden. "Kruisingen" worden niet in dit stamboek geregistreerd. Het stamboek is in Nederland opgericht, maar staat ook open voor andere Europese landen. De groep Amerikaanse Miniatuurpaarden is in Europa nog relatief klein en het is dan ook belangrijk om de gegevens van deze paarden in een apart stamboek vast te leggen en te registreren.
Ondanks dat de groep nog klein is, hoeft men met een gedegen registratie niet bang te zijn voor inteelt. Bovendien is er nog een hele grote populatie in Amerika. Via import van paarden, sperma en embryo's kan er "vers bloed" binnengehaald worden. Daar dit mooie en aantrekkelijke ras steeds meer bekendheid krijgt, zal het stamboek in de toekomst zeker veel meer leden en paarden gaan tellen.
Indien u meer wilt weten over dit stamboek en haar fokkerijregels en/of u zich wilt aanmelden als lid, neem contact op met het bestuur.
Contact
EUSAM: Europees stamboek Amerikaanse MiniatuurpaardEuropees stamboek Amerikaanse Miniatuurpaard

Tel: 0031 (0) 413 368 353
E-mail: info@eusam.com
Website: www.eusam.com
Minipaardje

Deelnemende hengsten
Uno Eros
Uno Eros
Deze hengst is een directe zoon van de bekende Uno de Mayo. Uno Eros kan super bewegen en heeft uitstekende showresultaten behaald in 2008.
Lees meer>>
Little Kings Awestruck Buck
Little Kings Awestruck Buck
Deze hengst is een directe zoon van de legendarische Boones Little Buckeroo en zelfs van moeders kant is hij een Buckeroo kleinzoon. Zijn geweldige verschijning zorgt nu al voor opzien. Lees meer>>
MH Buckin Scout
MH Buckin Scout
Deze bruinbonte hengst is een in het oogspringende, opvallende verschijning met een gouden karakter. Hij geeft mooie veulens.
Lees meer>>
Quarter Moon Farms A Blue Victory
Brewers Feature Pizzazz
Deze hengst was in 1999 unaniem National Champion in Amerika in de klasse tot 28". Hij fokt zijn prachtig kleine hoofdje en zijn enorme uitstraling door evenals zijn perfecte kleine gestalte. Lees meer>>
SHM Redis Westernboy
SHM Redis Westernboy
Als veulen en jaarling won deze hengst bijna alle shows. In 2007 behaalde Westernboy de titel WORLD GRAND CHAMPION AMATEUR STALLIONS in Amerika.
Lees meer>>
SHM Pizzazz Yazzmann
SHM Pizzazz Yazzmann
Deze hengst is een halfbroer van SHM Redis Westernboy. Zijn vader is Brewers Feature Pizzazz. Hij heeft nu al net zoveel flair als Westernboy.
Lees meer>>
Mountain Highs Winselot II
Mountain Highs Winselot II
Deze hengst is een Multi National Winner. Hij heeft zowel National Performance Ch. als Supreme Halter Ch. gefokt. In 2004 was hij reserve World Ch. Stallions Pleasure Driving onder 32". Lees meer>>
SHM Awestrucks Casanova
SHM Awestrucks Casanova
Deze drie jarige superhengst heeft al veel europesche prijzen gewonnen. Hij is een bekend fenomeen op de wedstrijden.
Europees kampioen, vele Grand champion en supreem kampioen prijzen ... Lees meer>>