Djenges Djenges Djenges Djenges Djenges
Djenges

DjengesDjenges is een klinisch en röntgenologisch goedgekeurde dekhengst bij het Nederlandse Tinker Stamboek, bij het Irish Cob Stamboek en ook bij het GCDHA (eerste premie). Ondanks dat zijn vader driekleur is en zijn moeder zwart, heeft Djenges toch zijn eigen kleur gekregen. De kleur van Djenges noemt men Roan (stekelharig), dat is niet rood en niet bruin maar een mengelmoes met witte en grijze haren er doorheen.
Djenges heeft een fijn karakter en wil heel graag leren, maar hij is wel een echte hengst en wil dit af en toe ook graag laten blijken. Op de keuring heeft hij hoog gescoord en volgens de jury is Djenges als Tinker het meest compleet gebouwde paard wat ze sinds tijden gezien hebben. Een ontzettend mooie cob en hij staat bijzonder goed in het type. Djenges is een harmonieus gebouwde hengst met veel ras-uitstraling. Voor zijn ruim en krachtige stap kreeg hij een 7. Voor zijn draf, die zeer ruim is en veel souplesse heeft, krijg hij een 7,5. Voor type een 8,5 en voor exterieur 8 punten.
Inmiddels zijn er al een aantal veulens van Djenges met een eerste premie. Merrieveulen Djelena is reserve kampioen en hengstveulen Alvara is dagkampioen geworden.

Djenges mag dekken voor NSvT, het ICS Nederland en Ierland
en het GCDHA
Hoogte: 1.59m
Kleur: Stekelharig vos
Geboren: 2003
Fokker: -

Djenges Mc Brynmore    
 
   
 
Thalya    
 
   
 

Eigenaar
Jolanda Groenewoud
Aalsmeer
Tel: 020 - 640 9035
Mobiel: 06 - 26 05 82 81
E-mail: jolanda-djenges@kpnmail.nl
Website: www.tinkerhengst-djenges.nlDjenges staat ter dekking
Bij de eigenaar zelf in Aalsmeer.


Bekijk grotere kaart